Tijdens het NK Jiu-jitsu hebben de Alkmaarse sporters van Randers Budosporten vijf gouden medailles weten te bemachtigen en daarnaast nog brons en twee keer zilver.

Esmee Kroon pakte zowel bij de junioren als senioren de titel, een dag nadat ze brons veroverde bij het NK Judo voor judoka's onder 21 jaar. De damesfinale ne-waza (grondgevecht) tussen Esmee Kroon en oud-kampioene Géneviève Bogers was er een waar naar uitgekeken werd. Het werd echter een redelijk gemakkelijke overwinning voor de Alkmaarse. Ze rekende af met Bogers met een verwurging.

In het ne-waza waren er verder goud en zilver voor de zussen Rosalie en Helena van Oogen in de categorie onder 18 jaar. Bij het onderdeel fighting behaalde Rosalie er nog een tweede titel bij; een kleine revanche voor de verliespartij om het brons een week eerder op het NK Judo voor cadetten onder 18 jaar.

De vijfde nationale titel ging naar Cas Pruiksma in de categorie -16 jaar/- 50 kg. Isis Nieuwland won verrassend zilver in de klasse -16 jaar/-48 kg en brons was er voor Djaz Hartman bij de jongens -14 jaar/-55 kg.
Pin It
Bekeken: 1776x
https://ee.itk.ac.id/data/