Vijftien drachtige schapen zijn dinsdag door een loslopende hond de sloot aan het Oostdijkje in De Rijp in gejaagd. Eén van de schapen overleed en het zou zomaar eens kunnen dat er straks een aantal lammeren dood geboren worden.

De schapen van boer Tim Zijp verblijven op een strook gras langs het Oostdijkje, net buiten De Rijp. Normaal lopen hondenbezitters langs met hun trouwe vriend aan de lijn, zoals het hoort, maar niet iedereen doet dat. Zo ook iemand dinsdagochtend. De hond zag de schapen en ging er achteraan. In paniek renden de schapen weg en eindigden in een sloot. Eén van de schapen overleefde het incident dus niet, liet Zijp via de Facebookpagina Dorpsinformatie Graft-De Rijp weten.

Maar het drama kan nog erger worden. Schapen kunnen niet goed tegen stress, en heeft mogelijk ernstige gevolgen voor hoogdrachtige ooien. Zijp hoopt dat hondenbezitters rekening houden met de schapen en hun hond aangelijnd houden.

Eerder verzocht de agrariër via de Facebookpagina al om honden niet op zijn weilanden uit te laten, omdat hondenpoep zeer slecht kan zijn voor het vee. Ongeveer één op de tien honden heeft neaspora van de moeder, of van rauw vlees of de nageboorte van koeien op het land. Deze besmettelijke ziekte kan via de hondenpoep op het land weer bij koeien binnenkomen. Neaspora kan leiden tot overlijden en verwerping van de foetus. (foto: Pixabay)
Pin It
Bekeken: 1826x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/