Dichteres Greet Jonk- Commandeur is zaterdag overleden. Dat heeft Museum en Beeldentuin Nic Jonk bekendgemaakt. De dichteres was de vrouw van kunstenaar Nic Jonk. Samen namen ze in de jaren zestig het initiatief voor het museum en de beeldentuin in Grootschermer.

"Greet was een vrouw die vele mensen raakten met haar gedichten", schrijft de organisatie achter Museum en Beeldentuin Nic Jonk op Facebook. Door de jaren heen schreef Jonk veertien dichtbundels. Verschillende teksten werden gebruikt door artiesten als Willeke Alberti en Marcel de Groot. In 2010 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De laatste jaren van haar leven woonde ze in Wittenburg. Het voormalige gemeentehuis van Schermer is omgebouwd tot een zorgvilla voor dementerende ouderen. De eerste bewoners vonden daar ruim anderhalf jaar geleden hun thuis. "Het uitzicht is hier prachtig, vooral als het zonnetje schijnt is het geweldig", zei ze toen. Greet Jonk- Commandeur is 95 jaar geworden.
Pin It
Bekeken: 1167x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/