De Alkmaarse opvanglocatie aan de Wognumsebuurt is gereed voor de opvang van rond 250 Oekraïense vluchtelingen die in hotels binnen de gemeente verblijven. Athora Netherlands stelt het kantoorpand voor een jaar beschikbaar.

"Wij vangen in Nederland bijna 90.000 Oekraïners op, waarvan bijna 650 in Alkmaar", vertelt Patrick Langendijk van gemeente Alkmaar in een video van de gemeente en Athora. "Wij waren al wat langer het Athora in gesprek in verband met de gebiedsontwikkeling die hier plaats gaat vinden en aangezien dit gebouw al een aantal jaren leeg stond, bood Athora ons kosteloos aan om gebruik van te maken voor Oekraïense vluchtelingen."

Het pand van Athora, bekend van Zwitserleven en Reaal, is de vierde grote opvanglocatie voor Oekraïners in de gemeente. Het bestaat nu uit twee woontorens met eenvoudige kamers en een toren met algemene ruimten. De douches en keukens zijn voor gezamenlijk gebruik. Het zal voor veel Oekraïners even wennen zijn na maandenlang in hotels te hebben gewoond.

Meerdere bedrijven hielpen met installatie van sanitair en keukens en het met de inrichting. De Oekraïners krijgen in het gebouw onder andere taallessen en hulp om hun weg te vinden in de Nederlandse samenleving.

"Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen en partijen zich inzetten om de Oekraïense vluchtelingen welkom te heten op deze nieuwe opvanglocatie. Een lichtpuntje voor deze Oekraïense vluchtelingen, die alweer een jaar door de vreselijke oorlog van huis en haard en veelal van hun mannen en vaders verdreven zijn", aldus asielwethouder Joël Voordewind.

De opvanglocatie is niet bedoeld voor statushouders of asielzoekers, liet het Alkmaarse college van B&W eerder al weten. Mogelijk komen er wel Alkmaarse 'spoedzoekers', oftewel inwoners met een urgentieverklaring. Op termijn gaat het gebouw tegen de vlakte om ruimte te maken voor grootschalige nieuwbouw.
Pin It
Bekeken: 2371x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/