Het college van Alkmaar heeft gesprekken met het Ministerie van OCW gevoerd over schoolmaaltijden voor kinderen die regelmatig hongerig in de klas zitten, omdat hun ouders niet genoeg geld hebben. Het college wil graag dat deze kinderen op lokale wijze gesteund worden als het Rijk 100 miljoen euro reserveert voor schoolmaaltijden.

Het Alkmaarse college zet zich in voor schoolmaaltijden in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. OCW-minister Dennis Wiersma werd per brief uitgenodigd om te praten over ideeën voor een lokale aanpak en de daarvoor benodigde landelijke budgetten en beleidsmaatregelen. Hij stuurde ambtenaren om te praten met gemeentelijke beleidsadviseurs over de uitwerking van een Kamer-motie om 100 miljoen euro te steken in het aanbieden van maaltijden op scholen.

Het ministerie van OCW werkt samen met het Jeugdeducatiefonds en het Rode Kruis om de organisatie van maaltijdendiensten vorm te geven, zonder dat de gemeenten daarbij betrokken hoeven te zijn. De focus ligt vooral op scholen waar de nood hoog is, en dat de scholen er zelf weinig tijd aan kwijt zijn. Daarbij mag het gebruikmaken van de maaltijden mag niet stigmatiserend werken voor leerlingen. Naar verwachting is die uitwerking over "een aantal maanden" rond. (foto: LuckyLife11 / Pixabay)
Pin It
Bekeken: 1384x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/