Gemeente Alkmaar waarschuwt dat het binnenkort weer een grote fietsopruimactie houdt rond Station Alkmaar.  Maandag zijn rond 160 weesfietsen en fietswrakken bestickerd. Fietsen met rode stickers worden op  19 maart meegenomen door Rataplan.

Fietsen die fout staan geparkeerd zullen in de buitenstalling gezet, net zoals onlangs medewerkers van Stadswerk072 hebben gedaan. Fietsen die in de buitenstalling staan en daar onnodig rekken bezet lijken houden, zullen deze keer echter ook worden verwijderd. Deze weesfietsen en fietswrakken zijn ter waarschuwing voorzien van een rode sticker, in opdracht van het Alkmaarse college van burgemeester en wethouders.

Weggehaalde fietsen worden geregistreerd op de gemeentepagina van iLost en worden dertien weken lang door Rataplan aan de Zijpestraat bewaard. Ze zijn daar doordeweeks op te halen tussen 09:00 en 16:00 uur. Daarna worden de weesfietsen eigendom van de kringloopwinkel. Die zal ze dan opknappen en te koop zetten of voor onderdelen gebruiken. (foto's: gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1901x
https://ee.itk.ac.id/data/