Dinsdagavond werd het Nederlands kampioenschap Stayeren gehouden op de Alkmaarse wielerbaan. Op de deelnemerslijst van het NK stonden onder andere Etienne van Empel en ex-professional Reinier Honig, met hun gangmakers Christian Kos uit Zuid-Scharwoude en Jos Pronk uit Heerhugowaard. Na 50 kilometer was het echter de jonge Serginho Wilshaus uit Haarlem die met zijn gangmaker Richard Konijn nipt als eerste over de finish kwam.

Slechts enkele seconden achter hem finishten Honig en Van Empel op de tweede en derde plaats. "Ik mag trots zijn op elke plaats die ik rij, dacht ik nog toen ik hiernaartoe ging", vertelt Wilshaus voor de camera van Alkmaar Centraal. "Ik ben super tevreden."

Het NK Stayeren werd georganiseerd door Stichting Wielerronde van Oudorp in samenwerking met de Stayerorganisatie Alkmaar. De organisatie bestaat uit enthousiaste stayers, gangmakers en oud-gangmakers. Drie stayers Tom Wijfje, Glenn van Nierop en Alexander Konijn konden niet deelnemen, maar uitstel van het toernooi was niet mogelijk vanwege de aanstaande renovatie van het sportcomplex.
Pin It
Bekeken: 2180x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/