Vergeet de wuppies, huispakken en flippo's. In de supermarkt in De Rijp konden klanten de afgelopen weken historische foto's sparen van het dorp. Mensen die plaatjes voor meerdere boeken spaarden, een drukbezochte ruilmiddag in het winkelcentrum en media-aandacht voor oudheidkundige vereniging Het Schermereiland. De actie is een regelrechte hit, benadrukt secretaris Tosca Sombroek van de vereniging. "Hier zijn we trots op. Het is zelfs twee keer op nationale televisie geweest."

Een foto van rijtjeshuizen op de Burgemeester Broxlaan, een kortebaanwedstrijd in het dorp of bijvoorbeeld een schilderachtig tafereel bij de molen. Afgelopen zondag stopte de actie van de historische plaatjes, maar de aandacht is gebleven. "Toen is er ook nog een ruilmiddag geweest", vertelt Sombroek aan Alkmaar Centraal. Historische vereniging 'Het Schermereiland' heeft de serie plaatjes samen met de lokale supermarkt uitgebracht. "De plaatjes met het bijbehorende boek zijn een mooie kans om ons als vereniging onder de aandacht te brengen."

En dat is zeker gelukt, benadrukt Sombroek. "De actie heeft mensen in de omgeving met elkaar verbonden. Ze zochten elkaar op om plaatjes te ruilen, bekenden of vreemden van elkaar. Het plakboek is een mooi collectorsitem met veel herkenningspunten geworden voor geïnteresseerden."

"We hebben inmiddels met de producent van het boek gesproken en die is bereid om tegen betaling extra boeken te drukken. Mensen die op de intekenlijst willen voor een boek kunnen dat bij de balie van Museum In 't Houten Huis doorgeven. Ook is het mogelijk om daar nog missende plaatjes te krijgen."
Pin It
Bekeken: 1487x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/