Jolanda de Koning kijkt er nu al naar uit. Dit jaar wordt 'haar' plantenmarkt voor het eerst in de Stadsfabriek aan de Marconistraat in Alkmaar gehouden. "Iedereen verdient een plantje, ook de mensen met een wat minder volle beurs." Het evenement vindt plaats op 12 maart en duurt van 12:00 tot 16:00 uur.

Twee jaar geleden richtte Jolanda 'Plantastico' op. Maar wat toen nog een plantenopvang was is inmiddels uitgegroeid naar een plantenasiel. Het verschil? Waar ze eerst alleen en onder eigen vlag planten ruilde en opving, is haar 'Plantastico' nu met een vijfkoppig team onderdeel van de Stadsfabriek en wordt er ook verkocht. Wie daar behoefte aan heeft kan bij Jolanda terecht voor informatie over de planten. "Mensen vinden het leuk om te leren. Heb je groene vingers, dan staan er in de Stadsfabriek meer dan genoeg planten waar je je huis mee kunt vullen. Maar stel je bent uitgekeken op je plant, dan is het ook mogelijk om je plant in te ruilen voor een andere plant. Of je doneert een plant. Het is leuk om tweedehands planten een tweede kans te kunnen geven”, zo laat  Jolanda Alkmaar Centraal weten.

Wat de plantenmarkt betreft hebben zich al 50 geïnteresseerden gemeld voor de markt. Jolanda vindt het leuk om te zien dat mensen voor een steeds ’’groener’’ interieur gaan ’’Planten fleuren je huis op en de groei die je ziet is heel mooi. Als je genoeg liefde erin steekt zie je soms weer een nieuw blaadje opkomen of kan je een stekje maken, planten vullen je huis en je leven.’’ Plantastico is van plan om elke twee maanden een plantenmarkt te organiseren en tijdens de zomer zelfs elke maand.
Pin It
Bekeken: 2642x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/