Ziekenhuismedewerkers leggen op 16 maart voor 24 uur het werk neer. In totaal doen er in onze provincie twaalf ziekenhuizen mee aan de actie, waaronder de Noordwest Ziekenhuisgroep. Tijdens de staking wordt gewerkt alsof het een zondag is, dat betekent dat alleen spoedeisende zorg doorgaat.

De ziekenhuismedewerkers voelen zich volgens de FNV in de steek gelaten door de werkgeverskoepel, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Als het aan de NVZ ligt gaan de medewerkers er namelijk de komende twee jaar in koopkracht flink op achteruit, wordt er niets gedaan aan het verlagen van de werkdruk en moeten ze zich nog flexibeler opstellen bij het inroosteren. "We merken dat de boosheid onder medewerkers enorm is. Vooral het vertrouwen in de werkgever krijgt een flinke deuk. De medewerkers voelen zich in de kou gezet. Het enige dat wordt gevraagd, is behoud van koopkracht en het verlagen van de werkdruk. Zodat de boodschappen kunnen worden betaald en het prachtige werk dat wordt gedaan wordt volgehouden", vertelt Elise Merlijn, bestuurder FNV Zorg & Welzijn, tegen mediapartner NH Nieuws.

De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van tien procent voor één jaar en nog eens 100 euro. Ook willen de bonden dat werknemers die met het openbaar vervoer reizen de volledige reiskosten vergoed krijgen en dat de kilometervergoeding omhoog gaat. "We willen de uittocht van personeel uit de sector tegengaan. Eén van de belangrijkste manieren om dat tegen te gaan is te zorgen dat mensen zeggenschap krijgen over hun werktijden en roosters. Zodat ze naast hun werk voldoende rust krijgen", aldus Joost Veldt, bestuurder CNV Zorg & Welzijn.

De zondagsdiensten starten 16 maart om 08.00 uur met een gezamenlijke aftrap in het ziekenhuis. Er zijn gedurende de dag diverse activiteiten die verschillen per ziekenhuis. Ook zijn er diverse toespraken van aanwezige vakbondsbestuurders en ziekenhuismedewerkers.

Aan de actie doen de volgende ziekenhuizen mee: Ter Gooi MC, OLVG West en Oost in Amsterdam, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, het Zaans Medisch Centrum in Zaandam, het Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar, het Noordwest Ziekenhuisgroep in Den Helder, het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam, het BovenIJ in Amsterdam, het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, het Spaarne Gasthuis, locatie Zuid in Haarlem en het Spaarne Gasthuis, locatie Noord in Haarlem.
Pin It
Bekeken: 3179x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/