De beveiligingscamera's die afgelopen november na aanslagen werden geplaatst op de Lekstraat en Stalpaertstraat in Alkmaar zijn weggehaald. Volgens de gemeente is er geen aanleiding om de camera's langer te laten hangen. Op 26 november werd een aanslag met een zwaar explosief gepleegd op een woning aan de Stalpaertstraat. Vier dagen eerder werd een huis aan de Lekstraat beschoten.

"We wachten in beide zaken nog op resultaten van het sporenonderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut", vertelt woordvoerder Joey Brink. Eerder bevestigde de politie al aan Alkmaar Centraal dat er niet meer actief gezocht wordt naar een dader van het schietincident op de Lekstraat. "Maar als er nieuwe informatie binnenkomt lopen we die wel na."

De aanslagen zorgden voor onrust in de wijken, waarna burgemeester Anja Schouten cameratoezicht instelde. Volgens de gemeente is na een 'evaluatierondje' door de betreffende buurten besloten om de camera's weg te halen. En dat terwijl de politie nooit iemand in het vizier heeft gehad voor beide zaken.

Want ondanks dat de twee Alkmaarse aanslagen binnen enkele dagen werden gepleegd, behandelt de politie de zaken los van elkaar. Wel stelde een woordvoerder eerder al dat de aanslag in de Lekstraat mogelijk iets te maken heeft met een eerdere schietpartij in Alkmaar.

Donderdag 14 mei 2022. Het is even voor 13:00 uur wanneer de politie een melding binnen krijgt. Meerdere knallen zijn gehoord op de Terschellingstraat. Een onderzoek wordt ingesteld en even later wordt een 26-jarige Alkmaarder aangehouden. Hij is al snel weer op vrije voeten, maar voor de 21-jarige K. van D. uit Alkmaar geldt dat niet. Vorige maand nog kreeg hij een celstraf van vier jaar opgelegd van de rechtbank. Een politiewoordvoerder: "We sluiten niet uit dat de twee schietincidenten iets met elkaar te maken hebben. We hopen meer informatie te krijgen."
Pin It
Bekeken: 1530x
https://inlislite.makassarkota.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://pajak.ponorogo.go.id:2222/situs-slot-gacor/ https://www.malkelapagading.com/pola-slot-mahjong/ http://bem.fk.unand.ac.id/demo-slot/ http://pilarsosbudasean.kemenkopmk.go.id/slot-demo/ https://perpustakaan.atmaluhur.ac.id/slot-gacor/ https://perpus.makassarkota.go.id/slot-gacor/ http://pustaka.merantikab.go.id/demo-slot/ https://helpdesklpse.kotabogor.go.id/demo-pgsoft/ https://bpfpik.ub.ac.id/-/slot-gacor/ https://bcc.ub.ac.id/slot-demo-pragmatic/ http://web.upgriplk.ac.id/slot-demo/ https://disdukcapil.rajaampatkab.go.id/demo-pg-soft/ https://ptun-bandung.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.kepahiangkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://simmagang.polinema.ac.id/logs/slot-demo-pragmatic/ https://setwan.klaten.go.id/slot-mahjong/ https://kkn.uniga.ac.id/slot-demo/ https://balongbendo.sidoarjokab.go.id/slot-demo-gratis/ http://simrsud.pasamankab.go.id/slot-demo/ https://stptrans.com/slot-server-luar-negeri-gacor/ https://dakota76play.azurefd.net/ https://inlis.mojokertokab.go.id/digitalcollection/slot-demo/ http://el1brary.samosirkab.go.id:415/demo-pgsoft/ https://perpustakaan.palangkaraya.go.id/slot-demo/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://www.backlinesoccer.com/ https://8.215.25.20/ https://147.139.168.127/ https://95.111.193.102/ https://95.111.196.187/ https://94.237.67.110/ https://149.129.223.146/ https://stickyriceles.com/ https://usaklub.moe/ https://mpored.moe/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/