Eindeloos rondjes moeten rijden in de hoop een parkeerplekje te vinden buiten de vergunningszone. Voor nieuwe bewoners van Alkmaarse wijken is het soms dagelijkse kost. Bij het aanvragen van een parkeervergunning komen zij onderaan de lijst. Dit terwijl de buurman verderop misschien wel hoger op diezelfde lijst staat bij de aanvraag van zijn tweede parkeervergunning.

Als het aan de Alkmaarse raad ligt, komt daar nu verandering in. Tenminste, daar lijkt een meerderheid van de raad wel wat voor te voelen. Nieuwe bewoners in een wijk krijgen, dan voorrang bij de aanvraag van hun eerste parkeervergunning. In de huidige situatie geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. De volgorde van aanvraag is nu nog bepalend voor de volgorde op de wachtlijst.

Het punt kwam op de agenda na een voorstel van de VVD, ChristenUnie en de Senioren Partij Alkmaar. Die partijen zien graag dat bewoners die een eerste aanvraag doen voorrang krijgen op de lijst. Het probleem komt voor in alle wijken waar een parkeervergunning nodig is. VVD-raadslid Christiaan Peetom stuitte op het veel voorkomende irritatiepunt na het verhuizen van zijn eigen oom. Die verhuisde naar het Emmekwartier, en kwam hij op plek 30 van de wachtlijst terecht.
Pin It
Bekeken: 1343x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/