In de nacht van dinsdag op woensdag hebben katalysatordieven toegeslagen op het Oudorperplein in Alkmaar. Mede dankzij getuigen trof de politie niet veel verderop twee mogelijke daders in een auto. De gestolen spullen zijn daarna door diensthond Mara gevonden in de bosjes aan de overkant van de sloot langs het plein.

Na melding van een verdachte situatie op het Oudorperplein wisten agenten twee vermoedelijke katalysatordieven niet veel verderop in Alkmaar aan de kant te zetten, maar vonden geen buit. Rond het plein is door diensthond Mara gezocht naar gestolen goederen. Haar neus leidde naar zakken die in de bosjes tussen de Runmolen en de sloot waren gedumpt. Het was gaan regenen maar de zakken waren nog droog en schoon, dus ze lagen er nog maar net. Na het vinden van de gestolen waar zijn de twee mannen aangehouden.

Volgens het NHD werden de verdachten aangehouden in de Maasstraat en gaat het om 23 en 27-jarige mannen zonder woon- of verblijfplaats. De recherche onderzoekt de zaak verder.  (foto: Politiehonden Noord-Holland)
Pin It
Bekeken: 2278x
https://ee.itk.ac.id/data/