Alkmaar heeft sinds dinsdag een Digitaal JongerenCentrum, een online platform waar Alkmaarse jongeren elkaar kunnen ontmoeten om te chatten, te gamen en andere activiteiten te doen zoals een pubquiz. Er is ook allerlei nuttige informatie te vinden, zoals hoe een curriculum vitae (CV) op te stellen. Het DJC Alkmaar werd door wethouder Joël Voordewind geopend.

DJC is een initiatief van Link Projecten, ECV esports en de Stichting Verantwoord Gamen. Doel is om jongeren te inspireren, te informeren en te betrekken bij diverse onderwerpen die van belang zijn voor hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling.

Ons centrum richt zich op vijf hoofdonderwerpen: inspiratie, maatschappelijke betrokkenheid, sport en bewegen, jongerenwerk en activiteiten. "Door middel van programma’s, workshops en activiteiten willen wij jongeren de kans geven om zich te ontplooien en hun vaardigheden te verbeteren", aldus de medewerkers. "Het DJC is tevens een centraal punt waar gemeentelijke partners zich kunnen profileren en hun activiteiten aanbieden. Wij zien het DJC als een plaats waar jongeren een breed scala aan activiteiten kunnen vinden, of het nu gaat om maatschappelijke betrokkenheid, sport of andere zaken die van belang zijn voor hun persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling."

Het DJC team bestaat uit enthousiaste en ervaren professionals die zich inzetten voor de ontwikkeling van jongeren. "Wij geloven dat elke jongere het potentieel heeft om iets bijzonders te bereiken en wij willen hen daarbij helpen. Ons centrum is toegankelijk voor jongeren van alle leeftijden en achtergronden en wij hopen dat zij zich welkom voelen bij ons."

De allereerste activiteiten zijn op vrijdag 10 maart een pubquiz, op 17 maart het online spel Rocket League 1 op 7 april Fortnite.

Check het Digitaal Jongerencentrum Alkmaar op djc-Alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 1496x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/