De provincie is van plan het beheerplan voor de Eilandspolder en drie andere Natura 2000-gebieden aan te passen. Er wordt meer ingezet op waterkwaliteit, verkleining van ganzenpopulaties en afscherming van kwetsbare leefgebieden voor vee door rasters of sloten. Daarnaast heeft het Rijk bepaald dat sommige doelen uitgebreid of in kwaliteit verbeterd moeten worden. Het concept-beheerplan ligt van 17 maart tot en met 27 april ter inzage voor zienswijzen.

In de beheerplannen voor de natuurgebieden staat wat er moet gebeuren om dieren, planten en hun leefgebieden te beschermen, bij welke partijen de verantwoordelijkheden liggen en wat de voorwaarden zijn. De aanpassingen zijn opgesteld in samenwerking met collectieven van (agrarische) ondernemers, gemeenten en natuur- en waterbeheerders.

Veel van de bestaande maatregelen blijven onveranderd, zoals voor het maaien en het 'plaggen' op bepaalde plekken. Plaggen is het verwijderen van de stikstofrijke bovenlaag, met als doel terugkeer van flora en fauna die hier juist goed bij gedijen. Voor wat betreft het ganzenbeheer is de bedoeling dat regionale beheerteams het aantal ganzen terugdringen. In grote aantallen veroorzaken ze aanzienlijke schade aan natuur en landbouw.

Meer op noord-holland.nl/natuurversterking.
Pin It
Bekeken: 1230x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/