Het is stil op het spoor tussen Alkmaar en Zaandam. Al meer dan 24 uur rijden er geen treinen vanwege een defecte bovenleiding. Aanvankelijk verwachtte NS dat het probleem maandag aan het eind van de middag opgelost zou zijn, maar inmiddels is er nog niks veranderd aan de situatie.

"De schade is veel groter dan gedacht", vertelt Jeroen Wienen van ProRail. Het is dinsdag aan het eind van de middag wanneer Streekstad Centraal belt met de woordvoerder. Maandag is iets tegen de bovenleiding gewaaid, waardoor een breuk is ontstaan in een onderdeel van de bovenleiding. "Doorgaans is dat niet zo'n probleem, maar het gaat om een dubbele breuk. Bovendien heeft de harde wind roet in het eten gegooid. Draden zwiepte heen en weer boven de spoorbaan. Het was gewoon gevaarlijk om die kabels beet te pakken en te herstellen."

Reizigers moeten in ieder geval tot dinsdagavond rekening houden met flinke vertraging. Het is een doorn in het oog van de woordvoerder. "Gelukkig worden stopbussen ingezet tussen Alkmaar, Heiloo, Castricum en Uitgeest. Maar het is gewoon balen voor reizigers."

Op de website van NS wordt gemeld dat de problemen aan de bovenleiding rond 17:15 uur opgelost zijn. Echter heeft de NS de afgelopen 24 uur al vaker de verwachte eindtijd aangepast.

Pin It
Bekeken: 4093x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/