Kinderen van obs De Sterrenwachter in Alkmaar hebben woensdag meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag. Centraal bij hun feest stonden het planten van een jonge lindeboom en de opbrengst van de hindernis-sponsorloop. Voor De Sterrenwachter is de Boomfeestdag namelijk een klein onderdeel van een groot groenproject.

"In Nederland zijn erg veel schoolplein versteend. Als je naar ons schoolplein kijkt, dan hebben we 1.100 m2 steen", vertelt Mayke Kuilboer van De Sterrenwachter aan Alkmaar Centraal. "We hebben een prachtig plan liggen maar dat kost 140.000 euro. Alleen uit eigen middelen redden we dat niet. En toen ontstond de sponsorloop." Die werd vrijdag gehouden. En omdat het toen koud was en sneeuwde, was er voor de kinderen een hindernisloop in het schoolgebouw opgezet.

Tijdens de Boomfeestdag onthulde Mayke aan de kinderen dat er meer dan 2.000 euro is ingezameld. Dat is natuurlijk niet veel op het totaalbedrag, maar er kan evengoed behoorlijk veel mee worden gedaan.

De Nationale Boomfeestdag bestaat sinds 1957 en wordt al tientallen jaren gehouden op de derde woensdag van maart. Een belangrijk doel van de dag is om kinderen in groep 6 meer inzicht, kennis en begrip voor wat betreft bomen bij te brengen.Deze keer is de boomfeestdag voor het laatst in maart. Vanwege steeds vaker voorkomende droogte in het voorjaar en de vroege zomer is onlangs besloten de  dag de derde woensdag van november te verplaatsen.

Pin It
Bekeken: 2427x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/