Na drie jaar sluiten vrijdag de coronateststraten in de regio haar deuren. Nu het advies voor zelftesten op het virus recent is vervallen, ziet GGD Hollands Noorden geen noodzaak om de teststraten langer open te houden.

"Tot en met 17 maart worden testen afgenomen en daarna niet meer", schrijft de regionale GGD op haar website. Lange rijen auto's, mondkapjes op en uren in onzekerheid over de uitslag. De tijd van testen op het coronavirus is voorbij. Sinds de opening van de eerste teststraat op ijsbaan De Meent, in april 2020, zijn in de regio meer dan een miljoen coronatesten afgenomen. Een kwart van de testen bleek positief.

De GGD heeft wel een advies voor mensen met klachten; vermijd lichamelijk contact met mensen die ernstig ziek kunnen worden. "En overleg bij lichte klachten of je thuis kunt werken."

Drie jaar na de eerste 'harde lockdown' besloot het kabinet afgelopen week om de laatste virusregels per direct overboord te gooien. Het gaat onder meer om het advies om te testen bij klachten en minstens vijf dagen in isolatie te gaan. Mondkapjes en zelftests blijven nog wel beschikbaar voor mensen in medische risicogroepen.

Pin It
Bekeken: 2069x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/