"Nu de wethouders weg zijn, staan alle projecten in de stad stil", vertelt molenaar Cees Piet aan Alkmaar Centraal. Al lange tijd geeft de Molenaar aan dat de bomen in de buurt van zijn molen flink gesnoeid moeten worden. Toch schiet het niet echt op. Eén lindeboom is gekapt omdat er gevaar was dat deze scheef kwam te staan, maar daar blijft het voorlopig bij.

Volgens de molenaar moeten er zo'n twintig bomen in de buurt van de molen een snoeibeurt krijgen. Hoge bomen vangen veel wind, en dus draait de molen nu niet optimaal. Daarnaast komen de wieken pas op het einde boven de boomkruinen uit, waardoor ze bovenin een extra klap wind krijgen. Dit geeft schade en een risico op wiekbreuk. "Als er straks weer blad in de bomen zit, wordt het risico te groot en kan de molen helemaal niet draaien."

"Het was al een langdradig verhaal met die bomen. Anderhalf jaar geleden is de motie ingediend", vertelt Cees Piet. "Tegenwoordig wil elke wethouder zich indekken met technische rapporten. Deze waren nu eindelijk compleet en dan valt het college. Laten we het erop houden dat het algemeen belang van de stad niet bovenaan staat."

Cees Piet is geïrriteerd. Hij spreekt niet alleen zijn frustratie uit over de bomen, maar over alle projecten die nu stil komen te staan. "We gaan weer een jaar verliezen en ook dat de molen een jaar stilstaat", zegt de molenaar.
Pin It
Bekeken: 1852x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/