De harde kern van AZ probeerde donderdagavond in de buurt van de Italiaanse fanzone op de Paardenmarkt te komen, maar daar heeft de politie een lange stok voor gestoken. De ME heeft de AZ-fans vanaf het Kerkplein teruggedreven naar de andere kant van de binnenstad. De fans zongen luid, maar lieten zich zonder problemen terugleiden door de Langestraat.

De wedstrijd AZ - Lazio Roma is aangemerkt als risicowedstrijd. De ME stond paraat met paarden, bussen en er hing een helikopter in de lucht. En het verzamelen van fans van buitenaf op de Paardenmarkt was voorheen goed bevallen. Eén keer kwam de ME in actie. Rond 17:00 uur stond de harde kern van AZ bij de Grote Kerk, voor hen tijdelijk verboden gebied vanwege de fanzone. De groep van rond 100 AZ-fans werd teruggedreven richting de Mient en de Platte Stenenbrug.

Verder was er voorafgaand aan de wedstrijd niet veel loos. "De meesten zijn in Amsterdam", zei een Lazio Roma fan tegen mediapartner NH Nieuws. "Daar zijn ze gisteren al aangekomen. Of de harde kern hier naar toe komt, weet ik niet." Gemeente Alkmaar en de politie gingen uit van 450 Italianen, maar er kwamen er hooguit rond de 150 naar de tent. Een deejay draaide opzwepende muziek, maar er werd vooral gepraat, gedronken en hier en daar geblowd.

Bij horeca waren er op voorhand toch wel wat zorgen. "Omdat de AZ-supporters vooral op de Platte Stenenbrug zijn, hebben wij ons verenigd", vertelde horecavoorzitter Karin Hiemstra tegen NH Nieuws. De bar in de Lazio-tent werd vooral op eigen kosten gerund. "Het is beter voor de veiligheid van Alkmaar dat de Italianen hier geclusterd zijn, dan in kleine plukjes in de stad." (screenshots: Maaike Polder / NH Nieuws)
Pin It
Bekeken: 2211x
https://www.oceanic-saunas.eu/rtp-live/ https://www.psychopsy.com/toto-sgp/ https://majorzeman.eu/slot-demo/ https://bahama.digital/slot-demo/ https://www.parcoursmetiers.tv/uploads/slot-demo/ https://www.rioquente.com.br/slot-demo/ https://www.oceanic-saunas.eu/slot-demo/ https://nasrsolar.com/slot-demo/ https://www.irslawproblems.com/slot-demo/ https://www.bethlatimermd.com/slot-demo-pragmatic/ https://www.tyllcz.eu/slot-demo/ https://drift82.com/togelsgp/ https://gozlvet.com/slot-demo/ https://www.tyllcz.eu/rtp-live/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://hprrov.com/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/