De mobiele flitspaal die twee maanden bij Hoorn heeft gestaan, en daarna opdook langs de Westerweg (N242) tussen Heerhugowaard en Alkmaar, heeft nu een plek gevonden in de bebouwde kom van Alkmaar. De paal is langs de Vondelstraat neergezet, ter hoogte van het zebrapad bij de ingang van park Oosterhout.

De paal maakt deel uit van een 'poule' van 50 palen die door het Openbaar Ministerie (OM) zijn aangekocht bij wijze van test. Als de ervaringen goed zijn worden er meer van dergelijke palen aangeschaft. De paal werkt volledig draadloos en digitaal en kan twee maanden opereren voor de ingebouwde accu's leeg zijn. Die worden overdag opgeladen door ingebouwde zonnepanelen. Maar waar dat kan wordt de paal evengoed aangesloten op een stroombron, zo ook bij de Vondelstraat. De paal word daar (ook) gevoed door een lantaarnpaal.

De reacties tijdens het plaatsen waren positief. Veel voorbijgangers spraken over "een racebaan" en "levensgevaarlijke situaties". Volgens de politie daalde de snelheden op de N242 toen de paal er stond en zijn er in die periode ook geen ongevallen gebeurd. Men hoopt nu op eenzelfde snelheidsremmend effect op de Vondelstraat. Voor wie het eens wil proberen: de envelop van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) zou binnen drie werkdagen op de mat moeten liggen.
Pin It
Bekeken: 7997x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/