Als je al eigenaar bent van een succesvol Grand Café en een restaurant bekroond met een Michelinster. Wat doe je dan? Je breidt uit. Half mei opent Merlet daarom een nieuwe culinaire hotspot in de regio met hun Cheffd Atelier. Aan Streekstad Centraal vertelt Martin van Bourgonje, eigenaar van Merlet, alles over zijn nieuwe project.

Tijdens ons gesprek wordt meteen duidelijk dat Martin een ondernemer is in hart en nieren. Een theatervoorstelling tijdens een diner of eten op een schip, Van Bourgonje is altijd op zoek naar innovatieve manieren om het restaurant boeiend te houden. Waar één deur sluit, openen er tien andere, zo lijkt het motto van de ondernemer. Toen Jonathan Zandbergen, executive chef van Merlet, met het idee kwam voor het atelier. Kon Van Bourgonje natuurlijk maar één antwoord geven: "ja." Nog een stap hoger dan het restaurant opent Zandbergen daarom half mei zijn Cheffd Atelier. "Het sluit naadloos aan. In een restaurant ga je uit eten. Dit is het maximaliseren van die beleving op heel hoog niveau."

"Het is een omakase restaurant, dit betekent dat de chef laat zien wat hij kan. Tien mensen zitten aan een bar rond de chef. Terwijl de chef werkt, krijg je op de achtergrond informatie over de producten die de chef gebruikt. We streven ernaar zoveel mogelijk regionale producten te gebruiken", vertelt Van Bourgonje. Er zullen acht tot tien gerechten worden aangeboden. Met speciale apparatuur en beamertechniek worden ondertussen gerechtgerelateerde beelden getoond. En dat is iets waar het nieuwe restaurant zich mee onderscheidt. Een fusion restaurant met Franse en Japanse invloeden onder leiding van Chef Jonathan Zandbergen.

Het duurt nog een kleine twee maanden voor het restaurant opengaat. "Er wordt gewerkt aan de videobeelden en speciaal servies. De formule moet echt top zijn. We willen vier avonden per week open. Het atelier zal ook alleen te bezoeken zijn op reservering." Wie er van wil genieten moet er wel rekening mee houden dat er een redelijk gevulde portemonnee voor nodig is. "Het is zo arbeidsintensief. Het is echt een stap hoger dan het restaurant."

Van Bourgonje houdt het nog wel spannend. De locatie van het atelier en wanneer het precies opengaat, dat  zegt hij niet. "Het atelier bevindt zich in het pand van Merlet, maar de plek is nog geheim. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor de nieuwsbrief, die moet je in de gaten houden."
Pin It
Bekeken: 8310x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/