De studenten achter het bedrijf EzTools hebben afgelopen week de POCITYF prijs gewonnen tijdens het Inholland Alkmaar Mix & Match event in de Grote Kerk. Burgemeester Anja Schouten reikte de prijs van 1.000 euro uit aan Thomas Jongejans, Maurice Bras, Hielke van der Laan, Bram Koch en Jim Swart voor de lancering van hun Rotorbal, een hulpmiddel tegen schouderklachten.

“De nieuwe generatie ondernemers hebben de energie, creativiteit en de wil om veranderingen te brengen", constateert burgemeester Schouten. "Ik vind het ontzettend mooi om te zien hoe deze jongeren vandaag de eerste stappen richting duurzaam ondernemen hebben gezet en vooral de circulaire gedachte hebben omarmd; de nieuwe manier van denken over hoe we met spullen en grondstoffen omgaan. Het past naadloos in de duurzaamheidsambities van de gemeente Alkmaar. Als voorbeeldstad binnen het POCITYF-project willen we co-creatie in het onderwijs stimuleren en vooral nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen omarmen.”

In september richtten de Thomas, Maurice, Hielke, Bram en Jim EzTools op, in het kader van het studieproject Jong Ondernemen, en brachten ze hun zelf ontworpen Rotorbal op de markt. Met deze uitvinding kunnen arm- en schouderspieren nét even beter worden getraind door de onverwachte bewegingen die de bal binnenin maakt wanneer je de Rotorbal beweegt. De Rotorbal is volledig gemaakt van gerecyclede materialen en ook weer helemaal te recyclen.  Die duurzaamheid leverde EzTools de POCITYF-prijs op.

Het jaarlijkse Mix & Match event is opgezet door onder andere de Inholland Studievereniging Technische Bedrijfskunde, Ondernemend Alkmaar en de gemeente. Doel is om studenten  en tientallen stagebedrijven samen te laten komen. POCITYF is een Europees project om met name historische steden te verduurzamen, waarin Alkmaar een van de twee pilot-steden is.

Voor burgemeester Schouten was er nog een bonus. Zij mocht een kijkje nemen aan de achterzijde van de orgels van de Grote Kerk. Schouten kreeg uitleg, keek toe hoe er op het grote orgel werd gespeeld en mocht zelfs even zelf spelen. Een welkome afleiding, nu er tijdelijk geen wethouders zijn om samen met haar de gemeente te besturen. (foto: gemeente Alkmaar)
Pin It
Bekeken: 1392x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/