Gemeente Alkmaar heeft de beveiligingscamera's in de Lekstraat en de Stalpaertstraat verwijderd omdat ze niets of te weinig bijdragen aan de veiligheid het veiligheidsgevoel. Dat blijkt uit antwoorden van het college van burgemeester Anja Schouten op vragen van OPA. Rond de Stalpaertstraat worden ter vervanging  'lichte' middelen ingezet, zoals extra toezicht en jongerenwerk.

Op 22 november werd een huis aan de Lekstraat beschoten en op 26 november ging een explosief af bij een woning aan de Stalpaertstraat. Niemand raakte gewond en er leek geen verband tussen de twee aanslagen te zijn. De gemeente besloot om vanaf 1 december tijdelijk cameratoezicht te houden bij de twee woningen. Dat toezicht is inmiddels beëindigd.

Gebiedsteam Oost hoorde van bewoners van de Lekstraat dat het er rustig was en dat het cameratoezicht geen invloed had op hun gevoel van veiligheid. Uit een peiling rond de Stalpaertstraat bleek de camera hier wel had bijgedragen aan het veiligheidsgevoel, maar dat het ook daar rustig was. Enkele inwoners vertelden wel dat er minder overlast was van foutparkeren en vervelende jeugd, en dat het vermoeden van dealen afgenomen was.

"Hoewel dit geen feiten zijn waarvoor deze camera’s zijn geplaatst en waarop het aanwijzingsbesluit is gebaseerd, betreft het wel waardevolle informatie waar het gebiedsteam de komende periode mee aan de slag gaat", licht burgemeester Schouten toe. "Zij gaat haar best doen om het veiligheidsgevoel te vergroten. In eerste instantie door ‘lichte’ middelen in te zetten, zoals surveillance door politie en handhaving en inzet van jongerenwerk. Indien later blijkt dat deze middelen niet toereikend zijn om de problematiek op te lossen, kan een nieuwe afweging gemaakt worden voor het inzetten van cameratoezicht in de buurt."

Saillant detail is dat de reactie wordt afgesloten met "Het college van burgemeester en wethouders van Alkmaar", ondanks dat er nu even geen wethouders zijn.
Pin It
Bekeken: 1564x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/