Na protest vanuit de buurt heeft Liander de bouw van een transformatorhuisje langs de Munnikenweg in Alkmaar stilgelegd. Omwonenden kwamen in actie toen er onverwacht een gat werd gegraven en een fundering werd gelegd. Die bleek voor een transformatorhuisje van bijna drie meter hoog te zijn. In het geval van Corry van Leeuwen vrijwel pal voor haar huis, op slechts 30 meter afstand.

"Het was echt toevallig dat er bij ons en bij de buren iemand thuis was toen ze begonnen te graven voor die fundering. We vroegen ons af waar het voor was en de buurman is dat gewoon gaan vragen. Het bleek dus voor een transformatorhuisje van 2,80 meter hoog te zijn. Daarna zijn we meteen gaan bellen", zo vertelt Corry nog steeds verbaasd aan Alkmaar Centraal. "We hebben begrepen dat de bouw van zo'n huisje vergunningvrij is, maar dit is toch niet de bedoeling lijkt me." Wie even een drie meter hoog transformatorhuis op de plek van het gat 'fantaseert' kan zich meteen de reactie van de bewoners voorstellen. Die kijken nu nog uit op een flinke groenstrook met bramenstruiken en diverse bomen.

Iedereen in het rijtje huizen begrijpt de noodzaak van de aanpassing van het elektriciteitsnet. Dat daar transformatorhuisjes bij horen snappen ze ook. Maar waarom dat pal voor hun huis moet en niet 50 meter verderop kan begrepen ze niet. Mogelijk spelen kosten daar een rol volgens Corry: "We hebben gevraagd of het huisje niet op de plek van de bramenstruiken kan en kregen te horen dat het dan duurder zou worden, omdat er zwaardere kabels gelegd moeten worden vanwege de wortels van die struiken."

De schrik sloeg de omwonenden ook om het hart toen bleek dat bij de werkzaamheden één van de bomen beschadigd was. "Deze bomen komen nog van de plek van De Vest en hebben dus historie, we zijn er heel erg blij mee." Dat er een boom 'geraakt' was werd overigens direct gemeld bij Stadswerk072. Die kwam meteen kijken en kon vaststellen dat er geen blijvende gevolgen voor de boom zullen zijn. En passant liet ook Stadswerk weten dat de komst van het huisje ook voor hen nieuw was.

Er is meerdere keren contact geweest met de gemeente en met Liander en het lijkt er op dat er in de voorbereidingen een aantal stappen zijn overgeslagen of dat er onzorgvuldig is gehandeld. De bouw werd wel meteen stilgelegd. Er wordt aan de Munnikenweg nu vooral gehoopt op een plek tientallen meters verderop, waar het huisje minder pontificaal aanwezig is. "We hopen op een goede afloop maar snappen nog steeds niet hoe dit goedgekeurd kan worden", besluit Corry.
Pin It
Bekeken: 3161x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/