Ben je als particulier verzekerd voor aansprakelijkheid? Dan denk je misschien dat je hier voor je bedrijf geen aparte verzekering voor af hoeft te sluiten. Dit is een misvatting, want een verzekeraar keert namelijk geen geld uit als je alleen particulier verzekerd bent en er sprake is van zakelijke aansprakelijkheid. Reden genoeg om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Voordat jij je zakelijk verzekert voor aansprakelijkheid, wil je waarschijnlijk weten waar je precies voor verzekerd bent. Om je hier wat meer inzicht in te geven, zoomen we in deze tekst verder in op de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Hoe ziet de dekking eruit?
Tijdens je werk kun je schade aanrichten aan personen of spullen van een ander. Wanneer je hier volgens de Nederlandse wet aansprakelijk voor bent, is de kans groot dat de klant je aansprakelijk stelt. Je bent in dat geval verplicht om de schade te vergoeden. Wanneer je niet verzekerd bent voor aansprakelijkheid, moet je alle kosten uit eigen zak betalen. Omdat een zakelijke schadeclaim hoog op kan lopen, is dit niet prettig. Heb je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dan wordt schade die je tijdens je werk aanricht vergoed. Ook schade die veroorzaakt wordt door mensen die je in dienst hebt of producten die je verkoopt, valt binnen de dekking.

De dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is weliswaar behoorlijk uitgebreid, maar niet alle schade wordt vergoed. Ontstaat er (ook) schade aan je eigen spullen? Dan keert een verzekeraar hier geen geld voor uit. Ook de kosten voor het opnieuw uitvoeren van werkzaamheden vallen niet binnen de dekking van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Tot slot sluiten verzekeraars schade die ontstaat door een motorrijtuig of e-bike met kenteken bij voorbaat uit.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden
Adviseer je anderen of heb je een belangrijke stem in grote projecten? Dan volstaat een standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet. Je moet beroepsaansprakelijkheid dan meeverzekeren. Hiermee ben je namelijk ook verzekerd voor schade die je veroorzaakt door een beroepsfout of verkeerd advies. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is overigens geen opzichzelfstaande verzekering, maar een aanvullende optie. Dit geldt ook voor bestuurdersaansprakelijkheid. Je breidt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uit met laatstgenoemde dekking om schade die ontstaat door een bestuurlijke fout van jezelf of een medebestuurder mee te verzekeren.

Hoeveel betaal je voor een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?
Nu je weet wat er allemaal onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering valt, wil je vast en zeker ook weten hoeveel premie je betaalt als je deze verzekering afsluit. Helaas kunnen we je dit niet precies vertellen. De premie hangt namelijk af van de samenstelling van de verzekering. Verzeker jij je aanvullend voor bestuurders- of beroepsaansprakelijkheid? Dan betaal je een hogere premie dan wanneer je enkel een standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit. Daarbij komt dat de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kosten per verzekeraar kunnen verschillen. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven afsluiten
Zie je het nut van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering inmiddels in? Wacht dan niet te lang met het afsluiten van deze verzekering. Gelukkig kun je tegenwoordig direct actie ondernemen. Bij de meeste verzekeraars kun je namelijk online een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Je bezoekt simpelweg de site van de verzekeraar, kiest de dekking en vult je gegevens in. Als je alle stappen doorlopen hebt, dien je een aanvraag in. Een verzekeraar bekijkt je aanvraag en laat je vaak snel weten of je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af kunt sluiten.
Pin It
Bekeken: 1220x
https://ee.itk.ac.id/data/