De korfbalverenigingen in regio Alkmaar en de Kop van Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen om hun oer-Hollandse sport te promoten. Zaterdag 15 april doen ze allemaal mee aan de 'Kangoeroedag', die speciaal bedoeld is om kinderen van 3 tot 6 jaar warm te maken voor korfbal. In deze regio doen Apollo in Heerhugowaard en de Alkmaarse clubs DSO en Celeritas mee.

Ook in de korfbal kampen verenigingen sinds corona met een terugloop in leden. En dat is jammer wat korfbal is een leuke en lekker intensieve sport van Hollandse bodem, die jongens en meiden samenbrengt. Teams zijn immers gemengd. 'Kangoeroes', oftewel jongsten, raken op speelse wijze bedreven in de sport door het doen van spelletjes en oefeningen. Voor een Nederlandse sport is de term kangoeroe nogal vreemd, maar deze is gekozen omdat deze diersoort wordt geassocieerd met snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast hebben kangoeroes buidels, die jonkies bescherming en veiligheid bieden.

De Kangoeroedag duurt van 10:00 tot 11:00 uur. Ook leden zijn vanzelfsprekend welkom om een kijkje te komen nemen. Meer informatie is verkrijgbaar via celeritas.nl, dso-alkmaar.nl en kvapollo.nl.
Pin It
Bekeken: 2081x
https://ee.itk.ac.id/data/