Podium Victorie is uitgeroepen tot beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de categorie ICT en Creatieve Industrie. Een hele eer, vindt bedrijfsleider Maurice Baas. Sinds 2017 heeft het Alkmaarse poppodium de hoeveelheid stages geïntensiveerd en is meer contact gezocht met scholen. "De tijd dat stagiaires alleen koffie haalden en a4'tjes moesten kopiëren is voorbij. De studenten zijn écht onderdeel van de organisatie."

De verkiezing is een initiatief van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Podium Victorie biedt verschillende stages aan, waaronder facilitair, marketing en licht- en geluidtechniek. Volgens de jury is vooral de mensgerichte aanpak van het poppodium opvallend.

"Het is nu al een mooie overwinning", vertelt bedrijfsleider Maurice Baas in gesprek met Alkmaar Centraal. "Van de meer dan vierhonderd genomineerde stagebedrijven in onze categorie bleven steeds minder over en nu zijn wij de winnaar. Ik had dit nooit verwacht."

Al sinds het begin van Podium Victorie worden bij de Alkmaarse muziektempel stages aangeboden. Hoog in het vaandel staat de eigen verantwoordelijkheid van de studenten. "Ze zijn deel van de organisatie en komen dus ook binnen als nieuwe collega's. Ze krijgen een eigen e-mailadres, persoonlijk pasje en een welkomstpakket. Dat klinkt misschien vreemd, maar een opleiding en daarmee ook een stage moet een realistische stap zijn naar het bedrijfsleven."

En dat bedrijfsleven zorgt niet alleen voor een stageplek; juist een wisselwerking met het onderwijs is volgens Baas het leukste. "Samen met een aantal collega's geef ik bijvoorbeeld gastlessen op het Horizon College. Als gastdocent kunnen we dan vertellen over de evenementenindustrie of bijvoorbeeld het gebouwbeheer."

Of Podium Victorie tijdens de finale op 15 mei verwacht uitgeroepen te worden tot beste stagebedrijf van Nederland? "Tot nu toe had ik zelf een terughoudend gevoel en dat houd ik graag vast. Met gepaste bescheidenheid en trots wachten we de uitkomst af."
Pin It
Bekeken: 1807x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/