Na het plotselinge overlijden van Valentijn Ringelberg twee weken geleden is boekwinkel De Queer Boekenkast weer open. Partner Thomas Philip Acid zet de eerste en enige lhbtiq+-boekhandel van Nederland voort. "Ik ben erg blij dat ik dit initiatief door kan zetten dankzij de steun van vele mensen om mij heen."

"Valentijn heeft echt iets heel moois achtergelaten. Laten we er met z'n allen een succes van maken", zegt Thomas via sociale media. Valentijn Ringelberg, hij is inmiddels alweer twee weken geleden op 32-jarige leeftijd overleden. Zijn leven stond in het teken van boeken. Maar ook schrijven. In 2020 debuteerde de Alkmaarder met het Young Adult-boek 'Voorbij het Wederwoud' en ruim twee jaar geleden stond hij aan de wieg van een Facebookgroep voor liefhebbers van 'inclusieve boeken'. In korte tijd ontstond een netwerk van lezers, schrijvers, uitgevers en bibliotheekhandelaren. De droom van een eigen boekwinkel was geboren.

En die droom kwam eind februari uit. Valentijn en Thomas openden hun De Queer Boekenkast aan De Laat. De eerste lhbtiq+-boekenwinkel van Nederland. Het plotselinge overlijden van Valentijn zorgde voor veel geschokte reacties op sociale media. "Wat erg! Juist vorige week heb ik de winkel bezocht en zo'n leuk gesprek gehad. Heel triest bericht", schrijft een Facebookgebruiker. Een ander: "Zo verdrietig. Ik hoop dat de boekhandel gewoon door kan."

Dat De Queer Boekenkast door zou gaan was voor Thomas geen vraag, maar een feit. Hij schrijft: "Valentijn was een bevlogen boekenliefhebber en schrijver en zal als zodanig voortleven. We zullen hem missen, maar het is goed zo."
Pin It
Bekeken: 3698x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/