GGD Hollands Noorden moet op zoek gaan naar 536.000 euro. Dit omdat gemeenten niet de portemonnee willen trekken. De regionale gezondheidsdienst moet de komende tijd extra investeren om de informatiebeveiliging en privacybescherming op orde te krijgen.

Aanleiding daarvoor is de landelijke datadiefstal bij de GGD tijdens de coronapandemie. Volgens RTL Nieuws, die de fraude ontdekte, werd grootschalig gehandeld in de persoonsgegevens van tienduizenden Nederlanders. Het ging daarbij om mensen die getest of gevaccineerd waren of bij een bron- en contactonderzoek naar voren kwamen.

Nadat de datadiefstal aan het licht kwam, heeft de rijksoverheid de normen aangescherpt waaraan ICT-systemen bij zorginstellingen moeten voldoen. Van de zestien gemeenten in de regio Noord-Holland Noord willen Bergen, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel in de buidel tasten voor een veiliger ICT-systeem. Echter vormen zij een minderheid in het bestuur, waardoor ze zich moeten neerleggen bij het besluit van de meerderheid om geen geld over te maken.


Naar aanleiding van het GGD-datalek werden meerdere mensen aangehouden, waaronder een destijds 21-jarige man uit Heiloo. De rechter achtte bewezen dat hij gegevens had doorverkocht en legde hem tien maanden cel op, waarvan vijf voorwaardelijk.


Pin It
Bekeken: 2187x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/