Meeuwenoverlast en Alkmaar zijn bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. En omdat meeuwen beschermd worden kan er niet heel veel tegen die overlast gedaan worden. Wat wel kan is bijvoorbeeld de meeuwen het idee geven dat de omgeving te onveilig is om een nest te bouwen. Een roofvogel die regelmatig in het gebied 'patrouilleert' kan daar bij helpen.

"Je moet ze wel de kans geven om te nestelen. Maar op sommige plekken geven ze gewoon echt overlast, dat kan ook de volksgezondheid in gevaar brengen. Dan worden wij ingehuurd om die plekken schoon te houden", zo laat Brian Bouman van Bouman Roofvogels Alkmaar Centraal weten. "Meeuwen zijn hele slimme dieren." Als er soms een roofvogel rondvliegt, dan onthouden ze dat.

Om de overlast op bedrijventerrein Overdie te bestrijden had Brian vrijdag Pip de woestijnbuizerd mee en daarover vertelt hij enthousiast: "Pip is gewoon een heel mooi vogeltje. Hij is hier eigenlijk mee grootgebracht en opgevoed. De vogels hebben ook echt een voorkeur met wie ze willen werken." Met het bestrijden van meeuwenoverlast zijn Brian en Pip vijf tot zeven dagen in de week bezig. Pip vliegt in meerdere steden en andere plaatsen. "We komen zelfs ver bij de kust vandaan, diep het binnenland in. Dat laat al een beetje zien wat voor problematiek de meeuw geeft."
Pin It
Bekeken: 2228x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/