Na het winnen van de Green Cities Europe Award vergroent gemeente Alkmaar steeds verder. Vrijdag 21 april wordt op het Urkplein de allerlaatste hand gelegd aan het grootste vergroeningsproject in Alkmaar tot nu toe, en verzorgen burgemeester Anja Schouten en de groenste tv-tuinman Lodewijk Hoekstra de officiรซle opening. Verder is er een Groenmarkt met uitleg over het project, activiteiten waaronder het uitzetten van 100.000 wormen en een actie in het kader van het NK Tegelwippen.

Op de Groenmarkt staan partners die hebben meegewerkt aan de vergroening van het plein. Zij vertellen graag meer over het proces. De allerlaatste werkzaamheden bestaan uit bodemverbetering rond een aantal bomen door TFI Vitaler Groen, plaatsing van kruidenmatten rondom de plas door Flower Your Place, en plaatsing en vulling van het laatste insectenhotel door JUB Holland en bouwer Jan Gunneweg. Ook worden door Stadswerk 100.000 regenwormen uitgezet voor een gezonde bodem en hier mag iedereen aan meedoen.

Bovendien doet gemeente Alkmaar mee aan het NK Tegelwippen. Iedereen die een of meerdere tegels inlevert krijgt een zakje bloemzaadjes. Belangrijk is daarbij dat gewipte tegels worden vermeld op nk-tegelwippen.nl.

De Groenmarkt aan de Urkstraat (ingang Schoklandstraat) duurt van 13:00 tot 15:00 uur. Meer opย stadswerk072.nl/groenmarkt-urkplein. (foto: Stadswerk072)
Pin It
Bekeken: 2047x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/