Landelijke gebieden in Noord-Holland staan in het middelpunt van de belangstelling. Niet alleen als het gaat om stikstof, maar bijvoorbeeld ook als het over de leefbaarheid van dorpen gaat. Tegelijk wordt het politieke beleid vaak in de eerste plaats op de steden afgestemd. De provincie Noord-Holland vraagt inwoners nu om mee te denken over beleidskwesties die te maken hebben met het landelijke gebied.

Ook de regio Alkmaar heeft veel platteland. De Schermer, Oterleek en de Eilandspolder zijn deel van de gemeente Alkmaar, maar het overgrote deel van de inwoners van die gemeente woont natuurlijk in de stad. Dijk en Waard is net als Alkmaar voor een groot deel verstedelijkt, maar ook een dorp als Veenhuizen hoort bij deze gemeente. Zulke contrasten zijn er eveneens in Heiloo en Bergen. Ook op het niveau van de provincie Noord-Holland zien we dat er weliswaar heel veel landelijk gebied in de provincie is, maar dat de nadruk vaak op de steden ligt. Het provinciebestuur kiest er nu nadrukkelijk voor om Noord-Hollanders te laten meedenken over hun platteland.

De inwonersraadpleging moet het provinciebestuur helpen bij politieke keuzes. Concreet komt het erop neer dat de resultaten van dit onderzoek worden uitgewerkt in het Provinciaal Programma Landelijk Gebied (PPLG). Wie mee doet mag 50 punten verdelen over verschillende politieke kwesties. Onder meer de bollenteelt, stikstof, waterberging en toerisme komen aan bod.

In de gemeente Bergen werd deze week bekend gemaakt dat er nader onderzoek zal worden gedaan naar de leefbaarheid in de kleine kernen. Dat onderzoek staat in principe los van de inwonersraadpleging van de provincie, maar wel is het zo dat de provincie nauw betrokken is bij het onderzoek dat in Bergen wordt gedaan.

Via de website van de inwonersraadpleging kunnen geïnteresseerden hun mening geven en meedenken over toekomstig beleid.
Pin It
Bekeken: 2634x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/