Vanaf 1 april zouden kringloopwinkels hun nieuw binnengekomen goederen allemaal moeten registreren, maar dat idee wordt voorlopig uitgesteld nu de Branchevereniging voor Kringloopwinkels Nederland (BKN) de Tweede Kamer daarop heeft aangedrongen.

De registratieplicht, het Digitaal Opkopers Register (DOR), is bedoeld om heling en witwassen tegen te gaan. De plicht bestaat al langer, maar vanaf 1 april moet er ook op worden gehandhaafd. Door een weeffout vallen kringloopwinkels ook onder deze regeling.

Het strenge handhaven is voorlopig niet van toepassing. BKN heeft al afspraken met de Tweede Kamer kunnen maken over een beperkte registratieplicht voor kringloopwinkels. Momenteel wordt uitgezocht of dit uitgebreid kan worden naar alle kringloopwinkels met ANBI-status (zie extra informatie). Het punt staat eind mei weer op de agenda van de Tweede Kamer, maakt BKN-directeur Rachel Heijne bekend.


Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling is alleen een ANBI als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.


Pin It
Bekeken: 2573x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/