Het is even stil geweest rond de verhuizing van de Europese School van Bergen naar Alkmaar. In december werd bekend dat de verhuizing pas in 2028 zal gebeuren. De Tweede Kamerverkiezingen en de wisseling van de wacht zorgden voor vertraging in de voorbereiding en het Ministerie van Onderwijs wilde een nieuwe inventarisatie voor een actueel 'Programma van Eisen' (PvE), voor het ontwerp. Afgelopen week zijn de eerste resultaten met de ouders van de scholieren gedeeld en werd een globale planning gegeven.

Het plan voor verhuizing van de Europese School naar Alkmaar is al zeker vijf jaar oud. Het schoolgebouw is verouderd, maar in Bergen is geen andere locatie, dus tijdens de sloop en nieuwbouw zou de school dakloos zijn. In februari 2020 bood gemeente Alkmaar zich formeel aan en de enige serieuze concurrent leek Zaandam. In juli 2021 koos het Rijk voor de vestiging aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar, op voorwaarde dat vanaf januari 2023 gebouwd kon worden. Het laatste woord was aan de European Board of Governors. Die ging in januari 2022 akkoord.

In november werd bekend dat de verhuizing pas in 2028 zal gebeuren. De wisseling van de wacht na de Tweede Kamerverkiezingen zorgde voor een paar maanden vertraging, en daarna besloot het Ministerie van OCW dat het Programma van Eisen voor het ontwerp - alle ruimtelijke en functionele wensen en eisen - van de gemeente niet over te nemen. Er moest een nieuwe inventarisatie komen voor een nieuw, actueel PvE.

Vorige week kregen ouders in een online meeting te horen hoe de zaken er nu voor staan. Gemeentelijk woordvoerder Ellen Duijn liet Alkmaar Centraal weten wat er is besproken. Het ministerie heeft een huisvestingsadviseur ingehuurd, die via gesprekken in werkgroepen binnen de school informatie inzamelde. Tijdens de ouderavond zijn de resultaten, onder andere over gewenste (sport-) faciliteiten, duurzaamheid en scholierenvervoer gepresenteerd.

"De adviseur werkt, mede op basis van de input van de ouders, het programma nu verder uit", aldus Ellen Duijn. "Na afronding en goedkeuring van het programma volgt in het najaar een architectenselectie. Daarna start het ontwerpproces. Daarnaast werkt de gemeente samen met het Ministerie en het Rijksvastgoedbedrijf aan een goede inpassing van het toekomstige schoolgebouw op het kavel in de bestaande omgeving."
Pin It
Bekeken: 1936x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/