De omgeving opbeuren en ondertussen groen een tweede kans geven. Bij bibliotheek Kennemerwaard in het centrum van Alkmaar geeft Stichting Struikroven een presentatie over hoe zij groen een tweede leven geven. Dat doen ze door planten en struiken uit voor- en achtertuinen en slooplocaties te halen en in andere tuinen, openbare ruimtes of in speciale Roverstuinen te plaatsen.

In de presentatie, die op 11 mei plaatsvindt, wordt duidelijk hoe je zelf je steentje kan bijdragen. Ook zal er worden uitgelegd hoe de struikrovers te werk gaan. Struikroven is sinds 2021 een stichting die is ontstaan uit een buurtinitiatief. De vraag naar het struikroven is in de afgelopen jaren flink gestegen. Gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars willen de stichting steeds vaker inzetten.

Wat de bibliotheek betreft: die vinden de duurzame presentatie perfect passen in het activiteiten rooster. “Duurzaamheid heeft structurele aandacht in onze programmering. We organiseren deze activiteiten om bezoekers op een laagdrempelige manier in contact te laten komen met duurzaamheid. En ze ideeën mee te geven hoe ze hun ecologische voetafdruk kunnen verkleinen”, laat Rita van Muiswinkel van bibliotheek Kennemerwaard weten.

De bieb organiseert veel meer activiteiten die voor de mensen iets kunnen betekenen. “We organiseren ook lezingen en workshop zoals een Repair Café en kleding- en speelgoedbeurzen”, vertelt Rita aan Alkmaar Centraal. De presentatie zal op donderdag 11 mei plaatsvinden om 20:00 uur, in de vestiging aan de Gasthuisstraat. Toegang is gratis, maar aanmelden is gewenst.
Pin It
Bekeken: 682x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/