No Limit, het buurthuis voor jong en oud in de Alkmaarse wijk Nieuw-Overdie, dreigt te verdwijnen. De gemeente 'professionaliseert' en stopt de subsidie per oktober. Initiatiefnemers Aussie en Marja hebben een bezwaar ingediend en boze buurtbewoners steunen hen met een reddingsactie. "No Limit hoort in onze wijk."

Het Trefpunt No Limit is een begrip in de wijk Nieuw-Overdie. Buurtbewoners komen er samen om bij te praten, te kickboksen of een andere (sport-) activiteit te doen. Jongeren met een rugzakje, en hun ouders, kunnen er terecht voor een luisterend oor en begeleiding.

Initiatiefnemers Aussie en Marja werken sinds 2014 nauw samen met meerdere partijen, zoals de gemeente en omliggende scholen. De Stichting O.W.O (Ontlast de Wijk Overlast) werd in 2016 opgericht en was oorspronkelijk bedoeld om de overlast van de jeugd tegen te gaan. Tegenwoordig komen er wekelijks zo'n 350 wijkbewoners over de vloer bij No Limit.

Maar gemeente Alkmaar wil de jeugd een breder en professioneler aanbod bieden, legt een woordvoerder uit aan mediapartner NH Nieuws. "Het jongerenwerk is sinds 2021 anders georganiseerd. In heel de gemeente zijn jongerenwerkers en coaches aan het werk, gelinkt aan organisaties zoals Link, Straatgeluid en De Hoofdtrainer." No Limit komt daarmee aan de kant te staan. Ook de onderhoudskosten van het verouderde gebouw speelden een rol in het besluit. Er is nog niet bepaald wat er met het pand gaat gebeuren.

"No Limit is de afgelopen jaren een plek in Overdie geweest waar jongeren en volwassenen konden samenkomen", vervolgt de gemeente. "Hun activiteiten hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het jongerenwerk in Overdie. Marja en Aussie zijn erg teleurgesteld over dit besluit, daar hebben we alle begrip voor."

Jongeren worden doorverwezen naar de vorig jaar geopende 'huiskamer' in sportcomplex Oosterhout. "Jongeren kunnen naar de huiskamer, sporten bij sportverenigingen en gebruik maken van het aanbod van Alkmaar Sport."

Marja en Aussie maken bezwaar tegen de subsidiestop. "Dat bezwaar is nog in behandeling. We begrijpen dat dit voor meer dan 300 trouwe bezoekers van het trefpunt als een schok komt. Ook bij ons is de klap hard aangekomen. Al ruim 10 jaar is No Limit een begrip en werken we in wederzijdse tevredenheid samen met alle wijkpartners en organisaties", schrijven ze op hun Facebookpagina.

Het tweetal krijgt steun van de bewonerscommissie van de Zonkantflat. Die is een handtekeningenactie gestart. "Veel bewoners zijn het hier terecht niet mee eens. No Limit is erg belangrijk voor onze wijk, dus we moeten er alles aan doen om dit te voorkomen. De handtekeningenlijst ligt klaar bij No Limit."
Pin It
Bekeken: 2098x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/