Alkmaar blijft per 1 juli mogelijk als enige gemeente in Regio Alkmaar de huidige Huisvestingsverordening hanteren. Door het ontslag van de wethouders kon de tekst van de nieuwe verordening bestuurlijk niet worden afgerond. De Alkmaarse raad krijgt de optie om de bestaande regels voor sociale verhuur te verlengen voor zo lang als nodig.

De regiogemeenten en corporaties hebben een vernieuwde Huisvestingsverordening opgesteld met daarbij de wettelijk vereiste 'schaarsteonderbouwing'. De bedoeling was dat de nieuwe verordening en het schaarste-rapport uiterlijk in juni door de gemeenteraden wordt vastgesteld en daarna van kracht wordt op 1 juli. De vraag is of de Alkmaarse raad de nieuwe regels voor sociale huurwoningen per amendement aanneemt, nu het de huidige mag behouden.

De nieuw aan te nemen verordening is op dertien punten anders. Zo is mogelijke voorrang voor jongeren opgerekt van 23 naar 28 jaar, is voorrang ingevoegd voor sociale huurders die naar een nieuwbouwwoning in dezelfde gemeente willen en gelden de huurprijsregels straks ook voor seniorenwoningen. Verder krijgt iemand met een urgentieverklaring niet drie maar zes maanden om zelf een woning te vinden, voordat er een wordt toegewezen, en krijgen corporaties de mogelijkheid om een deel van de woningvoorraad te verhuren aan mensen die eigenlijk teveel verdienen. Ook is een boetebepaling opgenomen voor wie zich niet houdt aan de verordening.

De verantwoordelijk wethouder van Alkmaar was lang genoeg in dienst om het specifiek op Alkmaar gerichte hoofdstuk 3 in de verordening te voegen. Dit hoofdstuk gaat over wijzigingen in de bestaande lokale woningvoorraad en hoefde niet regionaal te worden afgestemd.
Pin It
Bekeken: 1127x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-online-gacor/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://jdih.pasamanbaratkab.go.id/slot-demo/ https://kursus.kemdikbud.go.id/slot-online-gacor/ https://jdih-v2.belitung.go.id/slot-demo/ https://jospakk.kuduskab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.enrekangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://bprd.lumajangkab.go.id/slot-demo/ https://jdih-dprd.bangka.go.id/slot-demo/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.lahatkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://www.csr.tasikmalayakota.go.id/pg-soft-slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-luar-negeri/ https://www.sdn-pungkit.sumbawakab.go.id/slot-demo/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://igracias.ittelkom-sby.ac.id/demo-pg-soft/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/