KunstnetTV ging voor de derde aflevering van de serie 'Keramiek in Beeld' naar het atelier van Patrick Bergsma. De beeldend kunstenaar uit Heerhugowaard maakt sculpturen die soms apocalyptisch aandoen. Werkelijkheid en fantasie raken bij Bergsma op een eigenaardige manier met elkaar verstrengeld.

Patrick Bergsma maakt tegenwoordig gebruik van oude Chinese kunst, Delfts blauw aardewerk en de Japanse Bonsaiboom als bron van inspiratie. De combinatie van eigenhandig gebroken aardewerk met elementen uit de natuur levert fantasierijke sculpturen op. De Heerhugowaarder vormt met zijn werk een brug tussen antieke en hedendaagse elementen, waarbij de kracht van de natuur centraal staat.

Bergsma begon ooit als reclametekenaar, maar al gauw wilde hij zich vrijer kunnen uiten. Ingegeven door slapeloze nachten vol gekke fantasieën en ideeën maakt hij sindsdien bijzondere keramische objecten. Hij exposeert regelmatig zowel op binnen- als buitenlandse kunstbeurzen en bij gerenommeerde galerieën.

De derde aflevering van Keramiek in Beeld is te zien op kunstnet.tv en dagelijks bij Streekstad Centraal op televisie om 10:00 en 22:00 uur.
Pin It
Bekeken: 1121x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/