De politie, waaronder de dienst Verkeers Ongevallen Analyse heeft woensdagochtend een reconstructie uitgevoerd op de Van Ostadelaan en de Nicolaas Beetskade in Alkmaar. Met de reconstructie wil de politie meer en beter inzicht krijgen in de gebeurtenissen op 15 april. Toen kwam een 5-jarig meisje om bij een aanrijding tussen een motor en een bakfiets.

"Ik zou niet zeggen dat getuigenverklaringen niet betrouwbaar zijn, maar we weten wel dat mensen niet zo heel goed zijn in bijvoorbeeld het inschatten van snelheid. Het komt zelfs wel voor dat getuigen de kleur van een voertuig echt radicaal anders doorgeven", zo laat persvoorlichter Erwin Sintenie weten. "Dat is dan ook één van de dingen die we bij een reconstructie checken, of de verklaringen bijvoorbeeld matchen met de situatie ter plaatse. Ik kan overigens wel zeggen dat vrouwen beter zijn in dit soort observaties."

Inhoudelijk kan en wil de politie nog niets kwijt over de zaak, die is nog volop in onderzoek. De 26-jarige motorrijder werd door de politie aangehouden en later weer op vrije voeten gesteld. Hij is nog wel steeds verdachte.
Pin It
Bekeken: 6785x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/