Gemeente Alkmaar gaat deze maand inwoners van de wijken De Mare, Huiswaard en Vroonermeer benaderen die onrechtmatig gemeentegrond in gebruik hebben. Het is de tweede fase in het project 'Oneigenlijk grondgebruik'. Vorig jaar werden al afspraken gemaakt over oneigenlijk gebruik van gemeentegrond in Daalmeer en Koedijk.

Op 19 januari 2021 heeft het college van Alkmaar opdracht gegeven om oneigenlijk gebruik van gemeentegrond aan te pakken. Een inventarisatie wees uit dat er 3.600 stukken met een totale oppervlakte van 131.000 m2 onrechtmatig in bezit zijn van inwoners. Toenmalig wethouder Paul Verbruggen legde uit dat het veel voorkomt dat inwoners niet eens weten dat ze gemeentegrond bezetten, bijvoorbeeld een strook direct naast hun tuin. Vaak is dat geen probleem, maar hier en daar liggen leidingen of kabels in de grond.

Grond die van publiek belang is wordt teruggevorderd en ontruimd, de rest wordt te koop of te huur aangeboden. De ervaring in andere gemeenten leert dat ongeveer de helft van de bezetters tekent voor overname of huur. Sommigen hebben mazzel. Als een gemeente 20 jaar lang geen aanspraak maakt ontstaat verjaring van de kwestie.

In juli 2022 heeft de gemeente inwoners in Daalmeer en Koedijk benaderd en afspraken gemaakt voor koop, huur, of ontruiming. Deze maand krijgen grondgebruikers in de wijken de Mare, Huiswaard en Vroonermeer een brief met informatie over het project. Voor 1 september volgt een tweede brief over de specifieke situaties. (foto: Pixabay / Salyasin)
Pin It
Bekeken: 4412x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/