Mensen die van schrijven houden kunnen op 16 mei weer terecht bij het Shodo Schrijfcafé in Alkmaar. Voor elke editie van het schrijfcafé wordt er een thema gekozen, op basis daarvan wordt een verhaal geschreven. Daarna kunnen de geschreven zinnen besproken worden. "Het geeft mij rust, ik vind het heel fijn om mijn gedachten op papier te hebben", vertelt Nel Oomes van het Shodo Schrijfcafé.

Schrijfervaring is voor het schrijfcafé niet nodig. "Het is niet nodig dat je boeken schrijft of dat je prachtige gedichten schrijft. Je krijgt speelse, korte en inspirerende schrijfopdrachten. Zo word je uitgenodigd om op papier te schrijven wat er allemaal in je opkomt", laat Nel Alkmaar Centraal weten.

Het vierkoppige team van Shodo helpt deelnemers vervolgens bij die opdrachten. Op elke vierde dinsdag van de maand is er een schrijfcafé via zoom, voor de mensen die niet naar locatie kunnen komen. Het schrijfcafé is elke derde dinsdag van de maand. Deze editie zal plaatsvinden in de vaste locatie, eetcafé Pluim in Alkmaar.

Deze maand begint het schrijfcafé om 10:15 uur en eindigt om 12:15 uur. De kosten voor het schrijfcafé en twee consumpties zijn 17,50 euro, het liefst gepast betaald. Aanmelden is niet nodig, maar er wordt wel gevraagd pen en papier mee te nemen. (Foto Pixabay)
Pin It
Bekeken: 1068x
https://ee.itk.ac.id/data/