Mensen die geĂŻnteresseerd zijn in planten en kruiden kunnen op zondag 14 mei terecht bij Hortus Alkmaar. Op die dag wordt daar een plantenmarkt georganiseerd. De markt staat uiteraard ook in het teken van Moederdag.

Tijdens de markt verkoopt de Hortus eigen biologisch gekweekte planten. Ook zijn er verschillende kwekers die hun planten op een duurzame manier telen. Dat doen ze zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Er is een ruim assortiment aan planten en kruiden te verkrijgen. Op de markt zijn ook kunstwerkjes in glas te koop.

Op het terrein aan de Berenkoog zijn er om 14:00 en 15:00 uur verschillende rondleidingen met aandacht voor de dieren en planten in de kruidentuin. De gratis rondleidingen zullen gegeven worden door tuingidsen. Wie meer wil weten over werken met kruiden kan om 13:00 uur de presentatie 'Kennismaking in werken met kruiden' volgen, gegeven door Marieke Kraakman. Erik ten Winkel geeft een presentatie over hoe er meer leven in de tuin kan worden gebracht.

Hortus Alkmaar laat weten dat er ook voor kinderen ook genoeg te doen is. Zo is er een speurtocht door te tuin. Voor de kleintjes is er een kabouterpad. Ze kunnen zich ook op locatie laten schminken. Het hele evenement duurt van 12:00 tot 17:00 uur. Toegang bedraagt 5 euro voor volwassenen. Kinderen tot en met twaalf zijn gratis, de oudere kinderen betalen 2,50 euro.
Pin It
Bekeken: 1202x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/