"Eigenlijk weet niemand dat wij bestaan." De 17-jarige Joyce is 'intersekse'. Weinigen zullen weten dat betekent en hoeveel mensen intersekse zijn. Daarom is een reizende buitententoonstelling opgezet. Deze expo is vanaf woensdag 17 mei 14:30 uur drie weken lang te zien op het Stationsplein in Alkmaar.

Iemand die intersekse is heeft zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken. De termen 'androgeen' en 'hermafrodiet' kennen mensen wellicht, maar het begrip is breder. Wikipedia beschrijft dat er allerlei variaties kunnen zijn van het fenotypische geslacht (uitwendig), gonadale geslacht (geslachtsklieren) en het genetische geslacht (X / Y-chromosomen).

Met de tentoonstelling worden 21 intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar getoond. Daarbij worden ervaringen gedeeld. Op de openingsdag wordt een bijbehorend magazine gelanceerd. Initiatiefnemer en tekstschrijver is Lara Aerts en fotograaf is Ernst Coppejans.

Ook is er op 23 mei vanaf 19:45 uur een aanverwant programma in de bibliotheek in Alkmaar centrum.
Pin It
Bekeken: 1544x
http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/