UPDATE 17 MEI: Het concert is wederom afgelast, Marion Kroon is opnieuw ziek.

Aanstaande vrijdag, 19 mei, verwelkomt de Alkmaarse Kapelkerk alsnog Marion Kroon voor een orgel- en pianoconcert. Kroon zou eerder al een optreden verzorgen, op Bevrijdingsdag, maar was toen ziek. Tijdens het concert komen dan ook muziekstukken aan de orde die zijn verbonden met de thema's oorlog en bevrijding.

Kroon is zowel organist als pianist. Het concert begint met orgelspel en wel met werk van de bekende Nederlandse componist Sweelinck; verder komt Mozarts variatie op het Wilhelmus aan de orde. Voor het tweede deel van het concert zal Kroon achter de piano plaatsnemen. Ze speelt dan vier delen uit de 'Mauthausen'-cyclus van de Griekse componist Mikis Theodorakis, om af te sluiten met het IsraΓ«lische lied 'Jeruzalem van Goud' (Yerushala'im shel zahav), onder meer bekend van de film Schindler's List.

Het concert begint om 11:00 en is gratis toegankelijk.
Pin It
Bekeken: 1133x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/