Geweldig nieuws voor Tijjani Reijnders. De middenvelder van AZ is door bondscoach Ronald Koeman geselecteerd voor Oranje. Het gaat om een 32-koppige voorselectie, waar de definitieve samenstelling deelneemt aan de Nations League Finals, schrijft mediapartner NH.

Het is de eerste keer voor Tijjani Reijnders dat hij bij de voorselectie zit. En hij is ook de enige nieuwe naam in de voorlopige selectie van Ronald Koeman. Op 29 mei moet de bondscoach doorgeven welke 23 spelers hij meeneemt naar de 'Final Four'.

Reijnders brak dit seizoen door in Alkmaar. Waar de geboren Zwollenaar het in de voorgaande seizoenen vaak met invalbeurten moest doen. Dit voetbaljaargang stelde trainer Pascal Jansen hem in alle 32 competitiewedstrijden op in de basis. De 24-jarige Reijnders scoorde daarin vier keer en gaf zes assists. Zo maakte hij zondag ook een treffer in de 5-1 gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen.

In de Nations League Final is op 14 juni Kroatië de tegenstander in de Rotterdamse Kuip en een eventuele finale is vier dagen later tegen Spanje of Italië.
Pin It
Bekeken: 1247x
https://ee.itk.ac.id/data/