Er komt toch geen antennemast langs de Oostmijzerdijk in Schermerhorn. Dat blijkt uit een bewonersbrief, die in handen is van Alkmaar Centraal. Het plan voor een 25 meter hoge mast bij voetbalvereniging Sporting S stuitte afgelopen jaar op grote kritiek; gevreesd werd dat het dorpsgezicht ernstig aangetast zou worden.

Zo stelden inwoners van Schermerhorn dat de voorgenomen plek te dicht bij de kerk en het monumentale Regthuysje zou zijn. Met de brief worden dorpsgenoten opnieuw uitgenodigd voor een bijeenkomst. Het gaat om 'een open gesprek' over de zoektocht naar een nieuwe locatie voor de communicatiemast.

Want dat er een mast van telecomaanbieder Vodafone in of rond Schermerhorn moet komen, is iets wat zeker is. Vanuit de landelijke overheid zijn mobiele aanbieders namelijk vanaf vorig jaar verplicht om een bereikdekking van 98 procent te hebben in elke gemeente. En dit kan niet gegarandeerd worden in de gemeente Alkmaar. In met name Schermerhorn is het mobiele bereik op meerdere plekken zwak of zelfs afwezig. "Om aan de eisen te voldoen moet het signaal beter en vooral ook betrouwbaarder worden", laat een woordvoerder van Vodafone weten. Volgens de zegsman is de komst van een mast 'onafwendbaar'. Tijdens de nieuwe bijeenkomst worden inwoners geïnformeerd over verschillende mogelijke locaties van een antennemast.

Voor Rob Josselet, een van de bewoners die actie voerde tegen de komst van de zendmast, voelt het besluit als een overwinning. "Tijdens de vorige bijeenkomst lieten de dorpsbewoners massaal hun stem horen. De wethouder schrok daar ook erg van. Ze zijn toen echt tegen een muur van verzet geknald. Er wordt nu naar ons geluisterd en dat is erg positief."

Het liefst ziet Josselet helemaal geen zendmast in zijn dorp maar als het dan toch moet dan het liefst zoveel mogelijk uit het zicht. "Er is al eens geopperd om de apparatuur in de kerktoren te plaatsen, dat zou technisch mogelijk moeten zijn. Dat heeft mijn voorkeur maar als dat niet lukt, zet de mast dan ieder geval niet zo dichtbij het dorp maar een stuk verderop."
Pin It
Bekeken: 1170x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/