Pride Alkmaar zit er weer aan te komen. De Pride vindt plaats van zaterdag 20 tot zondag 28 mei en staat volledig in het teken van de acceptatie van LHBTQIA+. Op de eerste dag, zaterdag 20 mei, zal er een Pride-estafette plaatsvinden op het Clarissenbolwerk in Alkmaar.

De Pride-estafette is een sportfestival met demonstraties van verschillende sporten, foodtrucks, muziek en een springkussen voor de jeugd. Wat de estafette betreft, er is een estafettebaan van 275 meter uitgezet door atletiekvereniging Hylas.

Iedereen mag de baan op zijn eigen manier en tempo afleggen. Daarbij wordt vermeld dat ervaring niet nodig is, alleen enthousiasme. Geïnteresseerden kunnen als individu deelnemen of als groep. Daarbij wordt de afstand in stukken verdeeld. Om in de prijzen te vallen is 'de snelste zijn' niet noodzakelijk. Er zijn namelijk ook prijzen te winnen voor deelnemers en groepen die het leukst verkleed zijn.

De speciale estafette heeft een motto: "Leef je uit!" Er wordt gestart in drie rondes: van 14:00 tot 14.30 uur, van 15:00 tot 15:30 uur en tussen 16:00 en 16:30 uur. Start en finish zijn bij het Kruithuisje op het Clarissenbolwerk. Inschrijven kan ter plaatse. Het enige wat voor dit feestelijke evenement nodig is zijn sportschoenen.
Pin It
Bekeken: 1142x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/