De verloren halve finale van AZ gisteravond heeft in Alkmaar tot verschillende incidenten geleid. Onder meer op het Waagplein was het onrustig, de politie werd daar bekogeld met vuurwerk. Toch keerde uiteindelijk de rust weer. Wel hangen de Alkmaarse voetbalclub sancties boven het hoofd door wat er na de wedstrijd in het stadion gebeurde. AZ-supporters bestormden de tribune met daarop fans van West Ham United.

Teleurstelling, maar ook verontwaardiging. Het is de balans van een bewogen dag. Na een korte confrontatie tussen supporters van West Ham United en de politie, gistermiddag bij het station van Alkmaar, overheerste toch het gevoel van een mooie voetbaldag. De zon scheen, het bier vloeide, de sfeer was gemoedelijk. Maar in het stadion ging het dus alsnog helemaal mis. Mediapartner NH Nieuws spreekt van een escalatie. Op de tribune zouden familie en vrienden van de spelers van West Ham United aanwezig zijn geweest.

In de binnenstad liep het dus ook uit de hand op het Waagplein. Daar keerde de rust gauw weer. In het stadion werd hard opgetreden om de situatie weer onder controle te krijgen. Uiteindelijk is de nacht verder rustig verlopen. Wat de vervolgstappen zullen zijn en welke sancties AZ precies boven het hoofd hangen is nog onduidelijk.
Pin It
Bekeken: 4196x
https://ee.itk.ac.id/data/