Bibliotheek Kennemerwaard en Neios organiseren een reeks presentaties onder de noemer 'Europa Actueel lezingen'. Zondag 4 juni geeft drs. Natasja Nikolić de lezing 'De westelijke Balkan: op weg naar Europa?' in de bibliotheek in Alkmaar centrum.

De oorlog in Oekraïne lijkt de westelijke Balkan en de EU dichter bij elkaar te hebben gebracht. Na twee jaar een definitief ‘nee’ van Nederland is er nu groen licht om de onderhandelingen met Noord-Macedonië en Albanië en de EU te starten. Nadat vorig jaar zowel Oekraïne, Moldavië als Georgië een aanvraag indienden voor EU-lidmaatschap, werd datzelfde jaar Bosnië en Herzegovina het kandidaat-lidmaatschap gegund. Intussen blijft de invloed van zowel China als Rusland in de regio voelbaar. Natasja Nikolić vertelt over wat deze toenaderingen betekenen voor de geopolitieke spanningen in de Balkan en de EU.

Het Netwerk Europese en internationale oriëntatie in onderwijs en samenleving (Neios) heeft de lezingen in het leven geroepen om licht te schijnen op Europa. Europa is vaak in het nieuws en zeker niet altijd positief. Maar veel mensen weten niet echt wat er speelt en onbekend maakt dikwijls onbemind. Neios wil kennis en inzichten delen en Europese en internationale ontwikkelingen op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier uitleggen.

De lezing over de Balkan in relatie tot de EU duurt van 13:30 tot 15:30 uur. Toegang is gratis, maar aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is gewenst.
Pin It
Bekeken: 1124x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/